Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? U kunt altijd contact met mij opnemen, telefonisch,  per email of via het contactformulier.

Dot Gastouderbureau ►Vraag en Antwoord
Wij reageren bijzonder graag op uw vragen maar misschien staat het antwoord op uw vraag op deze verzameling erbij! Zo niet, aarzel niet en stuur ons een berichtje of geef een belletje!
In vragen kunnen oude tarieven staan. Voor recente tarieven klik op Tarieven

Ouder-Gastouder vraag: Wat is inbegrepen in het maandelijkse tarief?

-Kunt u aangeven of in het maandelijkse tarief van €29,50 al jullie werkzaamheden en begeleiding (huisbezoeken, risico-inventarisatie) is verwerkt?

Ouder-Gastouder vraag: Zijn er inschrijfkosten?

 -Andere gastouderbureaus berekenen soms inschrijfkosten, hoe zit dat bij DOT?
Ouder-Gastouder vraag: En hoe zit het met de begeleiding van de gastouder bij het vernieuwen van haar EHBO certificaat en de kosten daarvan?
Ouder-Gastouder vraag: Wat zijn de kosten van een tweede gastouder?

-Als ik een tweede gastouder inschakel, zijn daar extra kosten aan verboden (en zo ja, hoeveel)?

Ouder-Gastouder vraag: Zijn er nog andere kosten (dan hierboven gevraagd) die jullie rekenen voor jullie diensten naast het maandelijkse bureautarief?

- echt niet?

Ouder-Gastouder vraag: Wat zijn de kosten voor de inschrijving als mijn moeder mijn gastouder wil worden?

Ik zou graag nadere informatie willen opvragen. Ik ben in verwachting van ons eerste kindje, en mijn ouders zouden graag willen oppassen. In 2018 verhuizen wij naar Eelde, en daar zal het oppassen ook gebeuren. Om gebruik te kunnen maken van de 'oma' regeling, wil mijn moeder zich als gastouder inschrijven, zodat wij haar 'wit' kunnen betalen.

Zou u voor mij kunnen schetsen wat de kosten voor inschrijving zullen zijn?
Voor mijn moeder: de cursus EHBO, VOG, etc (opleiding is al aanwezig)
Voor ons: proefberekening tegemoetkoming overheid voor opvangkosten, bureaukosten van DOT, keuring van het oppashuis etc

 

Antwoord: Op zich zijn er geen inschrijfkosten

DOT rekent een u buitengewoon laag bureautarief van €21,50 (2018) per maand all-in zonder extra bijkomende  kosten. Alle administratiekosten zijn hiermee gedekt. Dus geen factuurkosten, opzegkosten of portokosten. Zelf zorgt de gastouder  dat zij aan de wettelijke eisen voldoet, zoals opleiding, een EHBO diploma en een geldig VOG, zodanig dat zij opgenomen kan worden in het register. Denk ook aan een "gastouderverzekering", via DOT b.v kost deze €1,50 per maand. Veel gastouders verwerken deze kosten in het uurtarief naar de ouder. Dat is mogelijk omdat de kostenpost "bureautarief" voor de ouder laag is t.o.v. andere gastouderbureaus met een veel hoger tarief.
Voor een proefberekening verwijzen wij naar de website van de overheid, waar u het juiste bedrag van de tegemoetkoming makkelijk kunt bepalen. Komt u er niet uit neem dan even contact met ons op.

Uw oma dient rekening te houden met de leges kosten, dat zijn de kosten die de gemeente rekent voor een inschrijving van een nieuwe gastouder in het register. Deze kosten variëren per gemeente.
DOT rekent geen extra kosten voor het het  keuren (de risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid en de opvolging) van het oppashuis.

Check recente tarieven

Ouder-Gastouder Geldt het tarief van €27,50 bij minimaal 2 kindjes?? Is er een boete clausule?

Beste Bianca,

De gastouder vertelde mij dat jullie tarief alleen geldt indien er minimaal 2 kindjes bij haar via jullie bureau zich inschrijven. Klopt dit of niet?

Verder had zij mij aangeraden om tevens bij jullie te informeren over een boeteclausule. Ik weet niet zo goed wat ze daarmee bedoelt maar daar kan jij mij misschien ook meer over vertellen?

Alvast bedankt.

 

Gastouder vraag: Zijn er nog andere kosten (dan hierboven gevraagd) die jullie rekenen voor jullie diensten naast het maandelijkse bureautarief?

Ik ben gastouder in Heiloo en een nieuwe ouder wil graag jou als bureau. Ze heeft al contact met je opgenomen. Ik wil graag weten wat dit voor mij inhoud. Krijg ik hier geen extra kosten door? En krijg ik gewoon de 6 euro per uur die ik vraag zonder dat jullie daar een percentage aan mij over berekenen?

Ouder-Graag wil ik overstappen omdat ik 95 euro bemiddelingskosten betaal. Betaal ik bij u € 23,50 ?

Graag zou ik over willen stappen van gastouderbureau. Op dit moment betaal ik 95 euro bemiddelingskosten en dat vind ik te veel. Ik heb 2 kinderen die ieder 84 uur per maand bij de gastouder zijn. Betaal ik bij u 21.50 voor allebei de kinderen per maand? Ik hoor graag van u. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, 
Ouder--Kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag tijdens mijn zwangerschapsverlof?

Ouder--Gastouder Ik heb toch een vraag!

► Contactformulier

Met een * gemarkeerde velden zijn verplicht

vul je voor- en achternaam in
Vul je woonplaats in

Vul de code (onder Captcha) in voor verzending.