► Gastouder worden → DOT helpt je vakkundig!

bigstock-cute-little-girl-on-the-kids-p-47474398-e1409850035572GASTOUDER INFORMATIE

→ Bij DOT Gastouderbureau ben je niet alleen gastouder, maar ook mede-opvoeder, collega en deel van een gezellig team. Graag willen wij je welkom heten bij ons!

DOT Gastouderbureau kan je helpen met het creëren van een veilige, gezellige en uitdagende opvanglocatie of het bij jou thuis is of bij de ouders thuis. Ook helpen we je graag mee met jezelf te blijven ontplooien door cursussen aan te bieden. Niet alleen leer je van deze cursussen, maar blijf je scherp en up to date met de ontwikkelingen en trends in de kinderopvang. Tevens is het altijd erg gezellig om met andere gastouders of pedagogisch medewerkers in contact te komen en alle fijne kneepjes van het vak uit te wisselen!

Young mother and her toddler girl playing together with finger toys

→ Gekwalificeerde gastouders, schrijf  je dus  (met LRK nummer)  gratis bij in DOT met het Inschrijfformulier Gastouder !

→ Ben je op dus zoek naar een verzorgende, afwisselende en flexibele baan als gastouder, maar ben je nog niet gekwalificeerd? Of pas je al op bij een gezin en wil je starten als officiële gastouder, schrijf je dan ook in  met  het Inschrijfformulier Gastouder !
We kunnen dan samen bepalen wat voor jou de snelste weg is om een gekwalificeerde gastouder te worden!

DOT is altijd op zoek naar goede gastouders, of helpt je daarbij het te worden!

 « Over DOTGastouder inschrijfformulierWettelijke voorwaarden »

 

 

→ OPLEIDINGSEISEN

OPLEIDINGSEISEN
Als gastouder moet je aan bepaalde eisen voldoen, dit is voor jezelf en voor de kinderen zeer belangrijk. Hierdoor waarborg je de veiligheid en kun je op een verantwoorde manier opvang aanbieden.


hzw
Een van de verplichtingen is in het bezit zijn van een relevante opleiding, dit is minimaal niveau 2 van bijvoorbeeld HZW.
Je kan bijvoorbeeld ook al een opleiding hebben gevolgd voor pedagogisch medewerker (PW3).
De volledige lijst van goedgekeurde opleidingen kun je aanvragen bij info@DOTgastouderbureau.nl Wanneer je opleiding hiertussen staat, ben je alweer een stapje dichterbij om gastouder te worden.

Een volledige lijst van alle eisen en regels omtrent het gastouderschap kun je aanvragen via info@DOTgastouderbureau.nl

Lees verder...

 

→ LANDELIJK REGISTRATIE NUMMER

Voordat je aan de slag kan als gastouder moet je geregistreerd worden als gastouder bij de Gemeente.
.


Met behulp van DOT Gastouderbureau word je voorbereidt om de aanvraag in te dienen, en zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de inspectie van de GGD welke gaat plaatsvinden om te worden goedgekeurd, en het Landelijk Registratie Kinderopvang nummer (ook wel het LRK nummer) te ontvangen. Het duur vaak wat langer (maximaal 10 weken) om in het LRK te worden opgenomen. Vaak sta je dan al een aantal weken te popelen om te beginnen. Het is echter zeer belangrijk om te wachten op het nummer, omdat je dan zeker weet dat je van start mag. Dit nummer is ook belangrijk voor de vraagouders, hiermee vragen zij de kinderopvangtoeslag aan. Zonder het LRK nummer mag je helaas niet van start als gastouder.
Lees verder...

→ KINDER EHBO

KINDER EHBO
Nog een belangrijke eis is een diploma of certificaat voor kinder EHBO. DOT Gastouderbureau heeft een vaste aanbieder voor ‘EHBO voor kinderen’.


kinderehbo
Dit is een ervaren gecertificeerde Oranje kruis aanbieder. Een deel van de kosten van de cursus worden vaak vergoed door je ziektekosten verzekering wanneer je aanvullend verzekerd bent. De cursus wordt altijd kleinschalig aangeboden en is zeer informatief.
Lees verder...

→ VERKLARING OMTRENT HET GEDRAG

VERKLARING OMTRENT HET GEDRAG
Een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) is nog een vereiste wanneer je geregistreerd gastouder wilt worden.


verklaringgedrag
De VOG kan online worden aangevraagd via DOT Gastouderbureau. Ben je al geregistreerd gastouder dan kun je deze VOG ook gebruiken voor DOT gastouderbureau (mits deze is aangevraagd na of op 1 maart 2013).
Tevens moeten alle inwonende huisgenoten van 18 jaar en ouder die wonen bij de gastouder een VOG aanvragen, ook dit kan via DOT Gastouderbureau.
Lees verder...

→ INSPECTIE GGD

INSPECTIE GGD
Voordat je aan de slag kan als gastouder moet je goedgekeurd worden door de GGD


ggd Met behulp van DOT Gastouderbureau word je voorbereid om de aanvraag in te dienen, en zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor de inspectie van de GGD welke gaat plaatsvinden om te worden goedgekeurd en het Landelijk Registratie Kinderopvang nummer (ook wel het LRK nummer) te ontvangen. Het duurt vaak wat langer (maximaal 10 weken) om in het LRK te worden opgenomen. Vaak sta je dan al een aantal weken te popelen om te beginnen. Het is echter zeer belangrijk om te wachten op het nummer, omdat je dan zeker weet dat je van start mag. Dit nummer is ook belangrijk voor de vraagouders, hiermee vragen zij de kinderopvangtoeslag aan. Zonder het LRK nummer mag je helaas niet van start als gastouder.
Lees verder...

.

→ AAN DE SLAG

1520dezedotAAN DE SLAG!
Naast al het moeten en de nodige controles door de GGD én DOT Gastouderbureau, is het natuurlijk ontzettend leuk en uitdagend om als gastouder aan de slag te gaan. Het werk geeft heel veel voldoening. De ouders zijn erg blij met een betrouwbare gastouder waar ze hun kind(eren) vol vertrouwen achterlaten.

Een volledige lijst van alle eisen en regels omtrent het gastouderschap kun je aanvragen via info@DOTgastouderbureau.nl of met het contactformulier.

 


Heeft u nog vragen over dit onderwerp?

U kunt altijd contact met mij opnemen,
telefonisch,  per email of via het contactformulier.